3.6.14

pasta flora darling


 Απόγευμα, καφεδάκι στο μπαλκόνι και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις μυρωδιές που αναδύονται από την κουζίνα μου: Ελληνικός καφές και φρεσκοψημένη πάστα φλώρα!!! Εδώ και λίγο κάιρο αφιερώνω μία μέρα της εβδομάδας (συνήθως του Σαββατοκύριακου) και κάνω ένα συνοδευτικό για τον καφέ μας, ξεκίνησα με μπισκότα και συνέχισα με πάστα φλώρα, και ναι από τις μυρωδιές και μόνο το αποτέλεσμα με δικαιώνει...  


Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές αλλά έχω καταλήξει σε αυτή τόσο για την ευκολία της (δεν χρειάζεται ούτε μίξερ) όσο και για την αφράτη ζύμη της!

Υλικά: 

1/2 ποτήρι του νερού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλ.τσ. καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
λίγη κανέλα
Αλεύρι όσο πάρει
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εδώ σπιτική μαρμελάδα φράουλα της γιαγιάς!!!)



Ανακατεύουμε όλα τα υγρά με την ζάχαρη και λίγη κανέλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα. Όταν η ζύμη μας δεν κολλάει στο χέρι είναι έτοιμη! Την απλώνουμε σε στρόγγυλο ταψάκι και κρατάμε και λίγη ζύμη για τις λωρίδες πάνω στην μαρμελάδα! Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην ζύμη...


 Με την ζύμη που κρατήσαμε σχηματίζουμε λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω στην μαρμελάδα




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου


Αν και η ζύμη δεν περιέχει μπέικιν ή αλέυρι που φουσκώνει μόνο του κατά το ψήσιμο ίσως να σας φουσκώσει σε μερικά σημεία. Με μία οδοντογλυφίδα τρυπήστε σε εκείνα τα σημεία να φύγει ο αέρας. 

παστα φλώρα

Η ζύμη δεν γίνεται τραγανή σαν μπισκότο αλλά αφράτη, σαν τα πασχαλινά κουλουράκια


 Έτοιμη!!!


Ταιριάζει ιδανικά με τον καφέ σας και τρώγεται ζεστή ή κρύα....

pasta flora recipe

Bon Appetit!!!


post signature

3 σχόλια:

  1. Αχ, τρελαίνομαι όταν μας δίνεις συνταγές!! Θα την κάνω κι εγώ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ!!! Αχ άσε αυτα τα γλύκα ειναι η αδυναμία μου...κλαψ

      Διαγραφή
  2. Oh, it looks so delicious!!

    <3
    http://zazzish.blogspot.pt/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thank you for reading